Fiat Classic Club - Svenska Fiatklubben

Tidigare träffar

Nedan finner ni bilder samt berättelser från de tidigare träffarna som vi har anordnat. Klicka på respektive årtal för att komma direkt till den sektionen.

Träffar & Event 2023

Fiat Classic Club - Svenska Fiatklubben

Septemberträff 9 september 2023 i Älmhult


Lördagen den 9 september 2023 bjöd Fiat Classic Club Sverige in sina medlemmar till en bilträff som arrangerades i Älmhult på Sjöstugans Camping. Redan på fredagen började Fiat-entusiaster ankomma träffområdet för att spendera kvällen tillsammans, innan det framåt senkvällen blev dags att ta natt. Vi hade personer som som i stuga, hotellrum, husbil, husvagn samt tält vilket gav vår klubb en fin spridning över området.


På lördagen startade träffdagen klockan 10 med uppställning av våra fordon samt bakluckeloppis. Det fanns en stor variation av delar som bytte ägare under förmiddagen och förhoppningsvis finner delarna nya användningsområden till de fordon de köptes till. Flertalet personer som passerade förbi stannade nyfiket och cirkulerade runt de fordon som var uppställda. Många var förvånade över hur stor spridning Fiat har haft genom åren i sitt modellutbud. Allt ifrån de mer klassiska modellerna som Topolino och 600 kombinerades med de mer sportiga alternativen 124 Spider och Barchetta, den stora Croma V6 som var top of the line i sitt segment på 90-talet kombinerades med sin raka motsats Cinquecento som var ett budgetalternativ vid samma period. På transportsidan hade vi såväl en klassisk 238A kombinerat med sitt modernare syskon Ducato vid sidan om. När jag tog ett steg tillbaka och gick runt bland oss deltagare var det otroligt intressant att höra hur passionerade vi alla är gällande de Fiat-modeller vi äger. Att höra de samtal som fördes samt att se hur varje person med inlevelse berättade om sin Fiat-historia gav ett stort mervärde till denna dag.


När klockan närmade sig 12 var det dags för gemensam avfärd längs småvägarna för oss entusiaster. Ett följetåg med varierande Fiat-modeller åkte längs väg 121 till Lönsboda för att ta en fikapaus vid Café Kronan. Vi hade ett fantastiskt sensommarväder samt 25°C varmt, solskenet reflekterades vackert i alla de Fiat-modeller som var med oss på åkturen. Vi satt och fikade samt umgicks i cirka en timme medan vi fyllde på våra energiförråd med glass, bakelser, smörgåsar samt kaffe.


I samband med att vi hade fikat klart gick färden vidare genom skogarna längs väg 119 tills vi ankom Bilkyrkogården vid Kyrkö Mosse i Ryd. Från början var det en torvmosse som drevs av Åke Danielsson med start 1935. Åke var en kreativ person som konstruerade sin egen torvfabrik med hjälp av delar av uttjänta fordon. Med tiden började allt fler fordon samlas hos Åke vars torvmosse mer började förvandlas till bilkyrkogård samt reservdelslager. Den sista skrotbilen köptes in 1974 och därefter fortsatte människor att besöka honom för att köpa reservdelar samt få uppleva platsen. 1999 beslutade kommunledningen att samtliga kvarvarande fordon skulle få ligga kvar vid torvmossen vilket har förvandlat platsen till ett välbesökt område av turister. Vi gick runt på bilkyrkogården och tittade på alla fordon som sakta men säkert hade börjat slukas av Moder Natur samtidigt som vi fick en stunds välbehövlig svalka av den täta vegetationen.


Klockan 18.30 var det dags för en gemensam middag där vi förutom varandras sällskap även fick ta del av en grillbuffé med en förträffligt vacker utsikt över sjön Möckeln. Vi hade en trevlig kväll tillsammans med varierande samtalsämnen och när klockan hade passerat 22.00 kände vi oss nöjda med dagen i stort samt återvände till respektive sovplats. Jag kan nog tala för oss samtliga gällande att Älmhults-träffen var ett uppskattat event där vi tillsammans skapade en väldigt trevlig dag i varandras sällskap. Vår passion till Fiat öppnar upp för ett väldigt stort nätverkande mellan oss alla vilket är otroligt fint att se.


Ett stort tack till alla som var på plats för ert engagemang och deltagande, samt ett stort tack till er som möjliggjort att denna träff kunde genomföras.


Text: Michél Lundbeck

Fiat Classic Club - Svenska Fiatklubben

Sommarträff 4-6 augusti 2023 i Bålsta

Den 4-6 augusti 2023 anordnade Fiat Classic Club årets bejublade sommarträff på Aronsbergs konferenscenter i Bålsta. Träffen inleddes på fredagen den 4 augusti med tipspromenad och buffémiddag där Lars Öhman visade film från föregående sommarträff.


Lördagen den 5 augusti intogs en förträfflig frukost, därefter åkte vi på vackra vägar till Skokloster och Wenngarns slott där vi åt lunch. Återresan gick via Sigtuna tillbaka mot Bålsta. Väl tillbaka vidtog försäljning av klubbregalia och bakluckeloppis av reservdelar, kataloger och Fiat-verktyg -  mycket uppskattat. Dagen blev kväll där vi åt italiensk buffé samt hade filmvisning.


På söndagen den 6 augusti avklarades årsmötet och ett antal nya ledamöter valdes in till styrelsen.


Vi tackar våra sponsorer, Zeta - Di-Luca, Lavazza, Assistanskåren, Borås Bildemontering och Verktygsboden för fina priser och gåvor.


Text: Michél Lundbeck

Foto: Daniel Pero

Träffar & Event 2022

Fiat Classic Club - Svenska Fiatklubben

Septemberträff 24 september 2022 i Stockholm


Lördagen den 24 september 2022 anordnade Henrik Nauckhoff och Lars Öhman en Fiat-träff med samling på Edsbergs slott i Sollentuna för att sedan åka i kortege på vackra vägar till The Nut House i anslutning till Torsåker slott.

18 bilar deltog denna dag vilket blev ett uppskattat event.


Foto: Daniel Pero

Fiat Classic Club - Svenska Fiatklubben

Sommarträff / Årsmöte 5-7 augusti 2022 i Vetlanda


Tack till alla medlemmar som besökte vår sommarträff / årsmöte som vi anordnade den 5-7 augusti 2023 på Ädelfors Folkhögskola strax utanför Vetlanda . Många fina bilar och en härlig utflykt till Eksjö torg med musikkåren på plats. Cirka 50 medlemmar deltog på årsmötet vilket var väldigt roligt.


Stort tack till våra träffsponsorer, Zeta, Lavazza, ER bil i Vetlanda, Verktygsboden, Klassiker och Assistanskåren.


Foto: Daniel Pero, Jorun, Johan.m.fl.

Deltagarna till sommarträffen kommer körandes både från Sverige och från utlandet, några från Norge och en från Nederländerna.

Avresa till Eksjö på lördagen.

Eksjö torg fyllt med olika Fiat-modeller. Besökarna fick rösta om utmärkelsen "Träffens bästa bil".

Vinnarna av "Träffens bästa bil", Poa och Urban på en delad 1:a plats.

Bakluckeloppis.

Mottagningskommitten registrerar nyankomna och det bjöds på italienskt tilltugg sponsrade av Zeta.

Thomas är lycklig i sin Fiat 509.

Musikunderhållning vid Eksjö torg.

Helena sköter försäljningen vid klubbshoppen. 

Årsmötesordförande Mikael och klubbens ordförande Per efter avslutat årsmöte.